μάτια ολάνοιχτα στον κόσμο

η κάθε μέρα της πολιτικής και της αισθητικής

Κυβερνητικός αξιωματούχος – όργανο της Goldman Sachs

Από διαδοχικές δημοσιεύσεις, στις 3 Μαρτίου από το antinews.gr και του Νικόλαου Καββαδά, τη Δευτέρα, 15 Μαρτίου 2010, στον «Νεολόγο«:

Κάτι μυρίζει πάλι από την Goldman Sachs…

Χρήζει περαιτέρω έρευνας το δημοσίευμα της γαλλικής εφημερίδας Le Monde της 2ης Μαρτίου, για το ρόλο που έπαιξε στην Goldman Sachs ο σημερινός επικεφαλής του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρήματος (ΟΔΔΗΧ) – του φορέα, δηλαδή, που προχωρά σε εκδόσεις ομολόγων, στο δανεισμό της χώρας με λίγα λόγια.

Η εφημερίδα αναφέρει ότι ο κύριος Πέτρος Χριστοδούλου, στις αρχές του 2009 είχε την εποπτεία της ίδρυσης της – θυγατρικής της Goldman Sachs – λονδρέζικης εταιρείας «Titlos» με σκοπό την μεταφορά του χρέους της Ελλάδας στην Εθνική Τράπεζα. Και πριν προσληφθεί στην Εθνική, το 1998, ο εν λόγω τραπεζίτης δούλευε στην… Goldman Sachs! Σύμφωνα με την ίδια εφημερίδα, ο Π. Χριστοδούλου δραστηριοποιείται στην αγορά παραγώγων και στοιχηματίζει υπέρ της χρεωκοπίας του ελληνικού κράτους, ενώ τονίζεται ότι ο συγκεκριμένος άνθρωπος βρίσκεται στο επίκεντρο έρευνας που διέταξε στις 25 Φλεβάρη η κεντρική τράπεζα της Αμερικής Fed – ερευνώντας τον ρόλο του Χριστοδούλου στη δημιουργία της εταιρίας Titlos, στις αρχές του 2009, που μετέφερε κρατικό ελληνικό χρέος στην Εθνική Τράπεζα, σύμφωνα με τις υποδείξεις της Coldman Sachs!!!

Τι μπορεί να σημαίνει αυτό; Πάντως, κάτι μυρίζει εδώ πέρα….

Ο κ. Χριστοδούλου περιγράφεται από τη γαλλική εφημερίδα, η οποία επικαλείται πηγές από τη Fed, ως «μεσάζων της Goldman Sachs στην Ευρώπη» και υπό τις παρούσες συνθήκες η αναφορά και ο χαρακτηρισμός σήμαναν συναγερμό σε κάποια γραφεία συνεργατών του πρωθυπουργού κ. Γ. Παπανδρέου.

Πρόσωπα που γνωρίζουν καλά την ελληνική τραπεζική αγορά υπογράμμιζαν χθες ότι ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου και ο υφυπουργός κ. Φ. Σαχινίδης αποκλείεται να μη γνώριζαν τις επαγγελματικές επαφές του κ. Χριστοδούλου όταν τον τοποθετούσαν επικεφαλής του ΟΔΔΗΧ στις 19 Φεβρουαρίου. Τρεις ημέρες αργότερα διατασσόταν η έρευνα από τη Fed, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Χριστοδούλου περιλαμβανόταν μεταξύ των προσώπων με τα οποία είχε επαφές και συζητήσεις την προηγούμενη εβδομάδα ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Deutsche Βank κ. Γιόζεφ Ακερμαν κατά τη σύντομη παραμονή του στην Αθήνα.

Και ενώ όλα αυτά τα συγκλονιστικά για τον «σκοτεινό» ρόλο αυτού του τύπου που η κυβέρνηση τον τοποθέτησε στη θέση του γενικού διευθυντή του ΟΔΔΗΧ βγαίνουν στον αφρό, καμιά ντόπια φυλλάδα δεν γράφει το παραμικρό, ενώ το ΠΑΣΟΚ διατηρεί μια «περίεργη» σιωπή!

One response to “Κυβερνητικός αξιωματούχος – όργανο της Goldman Sachs

  1. iconology2009 12/04/2010 στο 1:31 πμ

    Μην περιμένετε από τον Τύπο – κάθε μορφής και τα μπλογκς δεν εξαιρούνται – να εκφραστεί, στα ουσιώδη, αρνητικά γιά τον ΓΑΠ. Ο κύριος αυτός που πρωθυπουργεύει διαχειρίζεται το μόνο ποσό Υπουργείου που εν όψει της σοβούσας κρίσης στην Ελλάδα δεν υπέστη μείωση: τα μυστικά κονδύλια του Υπουργείου Εξωτερικών (αυτός είναι και ο κύριος λόγος που το κρατάει, γιά να έχει τον πλήρη έλεγχο του ταμείου του. Ο άλλος λόγος είναι οι τάσεις λούφας που εκδηλώνονται με ανώφελα και ατελέσφορα ταξίδια στο εξωτερικό, αυτό που θα μπορούσε κάλλιστα να αποκληθεί:ταξιδιωτικές αρπαχτές!). Η ανήθικη αυτή δραστηριότητα εκτείνεται τώρα και στο εξωτερικό με ακριβοπληρωμένες γκρίζες διαφημίσεις της συγκλονιστικής προσωπικότητας του ΓΑΠ όπως αυτή του ΤΙΜΕ την προηγούμενη εβδομάδα (ναι,ναι αυτή που τον αποκάλεσε Έλληνα Διανοητή, τον άνθρωπο που δεν είναι σε θέση να γράψει ούτε μισή σελίδα κειμένου!) και το σημερινό άρθρο του Guardian που τον κατατάσσει ανάμεσα στον Ηρακλή, τον Τιτάνα και τον Σωκράτη (απόδειξη ότι υπάρχει γραμμή γιά να μας τον περάσουν σώνει και καλά σαν διανοούμενο)! Τα χειρότερα έρχονται γιατί έχει έργο να παραδώσει στους εντολοδότες του (Κυπριακό, Σκοπιανό και φυσικά Ελληνοτουρκικά!).

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: