μάτια ολάνοιχτα στον κόσμο

η κάθε μέρα της πολιτικής και της αισθητικής

… εκεί που χτυπά η καρδιά του δάσκαλου …

Σίφνος 2/12/2009

προς την Υπουργό Παιδείας
κ. Άννα Διαμαντοπούλου

ΚΟΙΝ: Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κυκλάδων
4ο Γραφείο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κυκλάδων

Κυρία Υπουργέ,

Είμαστε οι μαθητές και μαθήτριες της Γ’ τάξης του Γενικού Λυκείου Σίφνου και σας απευθύνουμε αυτή την επιστολή για να διαμαρτυρηθούμε έντονα για τις σοβαρές ελλείψεις σε διδακτικό προσωπικό που παρατηρούνται στο σχολείο μας με αποτέλεσμα σοβαρά προβλήματα δυσλειτουργίας ενόψει μάλιστα και των πανελλαδικών εξετάσεων σε λίγους μήνες.

Είναι απαράδεκτο να βρισκόμαστε στις αρχές Δεκεμβρίου, λίγο πριν το κλείσιμο των σχολείων για τις χριστουγεννιάτικες διακοπές, και να μην έχει αναπληρωθεί η θέση του κλάδου ΠΕ 09 (οικονομολόγου) μετά την αποχώρηση του προηγουμένου καθηγητή μας λόγω απόσπασης στις 14 Οκτωβρίου 2009. Έκτοτε η θέση του έχει μείνει κενή και παρά τις επανειλημμένες τηλεφωνικές επαφές του Διευθυντή μας με τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση του νομού μας στη Σύρο το πρόβλημα παραμένει άλυτο. Καταλαβαίνετε τη σπουδαιότητα του ζητήματος καθόσον ο καθηγητής ειδικότητας ΠΕ Ο9 διδάσκει τα μαθήματα Αρχές Οικονομικής Θεωρίας, Αρχές Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων και Υπηρεσιών τα οποία είναι πανελλαδικώς εξεταζόμενα. Ως την στιγμή της αποχώρησης του καθηγητή που κατείχε την λειτουργική θέση είχαμε καλύψει το 1/6 της ύλης και προσπαθούμε τώρα με τη βοήθεια του καθηγητή της πρόσθετης διδακτικής στήριξης να προχωρήσουμε στην κάλυψη της υπόλοιπης ύλης. Πώς, λοιπόν, εμείς θα μπορέσουμε να συναγωνισθούμε τους συνυποψήφιούς μας μαθητές από τα υπόλοιπα Λύκεια της χώρας στις πανελλαδικές εξετάσεις ; Έχουμε, ή μήπως όχι, το δικαίωμα για ίσες ευκαιρίες;

Να σημειώσουμε επίσης τις ελλείψεις σε διδακτικό προσωπικό που έχει το σχολείο μας γενικά. Συγκεκριμένα λείπουν οι καθηγητές Φυσικής Αγωγής και Τεχνολογίας και μόλις χθες καλύφθηκε το κενό στην ειδικότητα της Πληροφορικής.

Με βάση τα παραπάνω ζητάμε άμεσα την πλήρωση της θέσης του οικονομολόγου προκειμένου να διασφαλιστεί η επαρκής προετοιμασία μας για τη συμμετοχή μας στις πανελλήνιες εξετάσεις τουλάχιστον από εδώ και στο εξής καθώς επίσης και των υπόλοιπων θέσεων που παραμένουν από την αρχή της χρονιάς κενές.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ

Οι μαθητές και μαθήτριες

του Γυμνασίου / ΤΛ Σίφνου

Αχ, παιδιά, δεν σας είχα μαθητές, αλλά δε θα ξεχάσω ποτέ εκείνη την αίτησή σας «να βάψετε τα θρανία σας με τα χρώματα που θέλετε»!
Θα είστε η χρονιά που θα βάλει τη Σίφνο στο χάρτη;
Με τις ευχές μου! (κι ας με κάνετε να νιώθω τύψεις πού ‘φυγα…)
Χαρά στους δασκάλους σας!
Από ‘δώ, στην άλλη άκρη – σε άλλο πέλαγο κιόλας – μπορώ μόνον να διασπείρω την κραυγή σας…

One response to “… εκεί που χτυπά η καρδιά του δάσκαλου …

  1. Λ1 06/12/2009 στο 8:27 μμ

    Αστυνομικός μοτοσικλετιστής χτυπά τη διαδηλώτρια Αγγελική Κουτσούμπου και την τραυματίζει σοβαρά – Δείτε το βίντεο στο

    Είναι το βίντεο από τον τραυματισμό της 55χρονης μαθηματικού από τη μηχανή αστυνομικού της ομάδας «Δ». Η Αγγελική Κουτσουμπού βρέθηκε στο έδαφος όταν ο αστυνομικός που επέβαινε στη μοτοσικλέτα έπεσε επάνω της με μεγάλη ταχύτητα. Η συνδικαλίστρια του Επαναστατικού Εργατικού Κόμματος μεταφέρθηκε αμέσως στο νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός» όπου νοσηλεύεται βαριά τραυματισμένη.

    Ποιοι φορούν σήμερα τις κουκούλες;

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: